Mina kokböcker

Nya matvanor på 4 veckor (Tukan)

”Förmodligen har du någon gång funderat över dina matvanor. För miljön eller hälsan, för djurens eller dina barns skull. Kanske har du velat äta mer grönt. Eller mer grönt och mindre kött. Eller rätt kött. Eller inget kött. Mindre socker, mer bra kolhydrater, mandelmjölk i kaffet kanske, eller glutenfritt för magens skull. Men en resten-av-livet-förändring kan kännas både stor och utmanande, och blir ofta inte av. Nå, nu kan du prova – en vecka i taget. 28 dagar totalt. Det klarar du!”
Beställ här!

Med min senaste bok Nya matvanor på 4 veckor (december 2018) vill jag inspirera läsaren att testa det goda livet som flexitarian, vegetarian, clean eater och vegan, allt under en månad. Sedan väljer man själv vilka förändringar som följer med in i framtiden.  

Smartare mat för hela familjen (Tukan)

VARDAGSMIDDAGSÅNGEST. Känns det igen? I teorin vill vi med barn äta naturligt och grönt varje dag men i praktiken är det alltför ofta falukorven med makaroner eller hämtpizzan som vinner middagskampen när orken och fantasin tryter.

Smartare mat släpptes i december 2017 och där har jag samlat lättlagade recept på mat som alla i familjen kan gilla. Som en extra utmaning gjorde jag alla recepten fria från socker, tillsatser och gluten. Dessutom är väldigt många av recepten laktosfria. Beställ här!

I boken återfinns bland annat barnens klassiska favoritmaträtter som pizza, hamburgare,tacos och lasagne, men även sötsaker och tårta till kalaset, bra grejer till utflykten, mellanmål som barnen kan fixa själva, middagar under en halvtimme,snacks och tilltugg och annat som hör familjelivet till. 

Smarta snacks

Smarta snacks - nyttigare mellanmål, tilltugg och godis (Tukan förlag, 2016)

Att äta mellan måltiderna behöver inte vara dåligt. Tvärtom kan det vara mycket bra. Många behöver den extra energin och mår bättre av att äta små mål oftare. Det viktiga är naturligtvis att inte låta de där små energimålen bestå av mer socker än näringsämnen. Välj snacks, godis och mellanmål som tillför kroppen något bra, och som du kan mumsa på med gott samvete.

Köp Smarta snacks här!

Flexitarianens kokbok

Flexitarianens kokbok - mycket grönt, lite kött (Tukan förlag, 2015)

Här är boken för dig som vill äta mer grönt, utan pekpinnar och förbud, för att skapa en förändring som håller i längden. En lättsam och tillgänglig introduktion till ett grönare liv, men med utrymme för undantag! 

Den inbundna upplagan är slut, men boken finns i ett prisvärt danskt band (kartonnage, tror jag också det kallas). Dessutom finns den att ladda ner som e-bok. I Norge heter den Fleksitarianerens kokebok medan den i Danmark lystrar till namnet Flexitarens kogebog.

Bjud hem!

Bjud hem! - kokbok för glada, lata och sociala (Ica Bokförlag/Massolit, 2012)

En kokbok för glada, lata och sociala, det vill säga alla som älskar en bra middag eller fest men inte vill stå tusen år i köket. I varje kapitel hittar du mina vänner och min familj, och en väldig massa god mat! 

Vill du köpa Bjud hem! så finns den här

Using Format